Thursday, December 18, 2014

THERE IS NO PLAN B - COP 21 IN PARIS - COLLABORATION BETWEEN COPENHAGEN AND PARIS HAS BEEN INITIATEDFrankrigs ambassadør i Danmark, François Zimeray lancerede tanken til samarbejde d. 12. december 2014


Der er ingen plan B!
København og Den Franske Ambassade indleder klimasamarbejde med
CO2 Green Drive og danske kunstnere.
Som optakt til klimatopmødet COP21, der finder sted i Paris i december 2015, holdes en grøn kunstmanifestation på Kongens Nytorv. Efter udstillingsperioden på Kgs. Nytorv vil København Kommunes Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (EL) officielt overrække værket til Paris og give stafetten videre.

2014 ser ud til at slå alle varmerekorder både i Danmark og for kloden samlet set. Det understreger behovet for en ambitiøs klimaaftale på FN’s klimatopmøde COP21 i Paris næste år. For at styrke opmærksomheden om klimaforandringerne og de mange veje til en reduktion af CO2-udledningen har den unge danske kunstner, Svend Sømod, har skabt en lysanimation, som bliver projiceret fra den Franske Ambassade over på et 3D-maleri, der hænger på Metroselskabets hegn på Kongens Nytorv. Maleriet måler 4 x 4 meter og er malet med farve indeholdende nanoteknologi, der for hver kvadratmeter nedbryder lige så meget NOx som et voksent træ. Maleriet er en 3D-illustration over København med en rute igennem gaderne formet som ”CO2” og installeret med LED-lys, der får energi fra solceller monteret øverst på hegnet. Værket kan ses et godt stykke ind i 2015.  


Kombinationen af et NOx nedbrydende maleri, LED-lys formet som ”CO2” og en videoanimation, der giver puls og bevægelse i decembermørket og er med til at påvirke byrummet og dets brugere.


Den Franske Ambassade på Kongens Nytorv ligger ved et af byens mest trafikerede lyskryds og med sin centrale beliggenhed er den således med til at skabe fokus på klimadagsordenen op til klimatopmødet i Paris næste år.Kunstværket er ét ud af en række projekter lavet af CO2 Green Drive i efteråret 2014, hvor der blandt andet også blev sat en Guinness World Record for flest elbiler i en parade over Øresundsbroen. Projektet i samarbejde med Den Franske Ambassade er støttet af den danske solcelleproducent Gaia Solar, LED- lyset er sponsoreret af Osram, malingen af Boysen Paints, og produktionen af 3D-maleriet af Københavns Kommune - Sharing Copenhagen.


På samme måde som vi engang havde håb for COP15 i København, er det nu muligt at have et realistisk håb for COP21 i Paris. Der skulle gå 6 år inden de intentioner, der blev sat i gang i København kan blive en virkelighed i 2015. Ambitiøse beslutninger for fremtiden bliver nødvendige i Paris. der er ikke nogen plan B for vores jord.

For mere information: 

Den Franske Ambassade: Lone Garde – tlf: 33 38 47 07

CO2 Green Drive: Jacob Fuglsang Mikkelsen – tlf: 60 85 16 75


Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell via pressechef Morten Rixen på tlf: 51 68 06 19


Alle fotografier af David Morrow


No comments: