Thursday, December 11, 2014

COP21 IN PARIS AND 5TH YEAR ANNIVERSARY OF COP15 IN COPENHAGEN

Grøn kunstmanifestation på den Franske Ambassade - COP21 i Paris 2015


Som optakt til klimatopmødet COP21, der finder sted i Paris om et år, og som markering af 5-året for COP15 i København, holdes en grøn kunstmanifestation på Kongens Nytorv. Arrangmentet lanceres ved en reception på den Franske Ambassade fredag d. 12. december kl. 16.00 – 17.30

Den unge danske kunstner Svend Sømod har skabt en lysanimation, som vil blive projiceret fra den Franske Ambassade over på et 3D maleri, der hænger på Metroselskabets hegn på Kongens Nytorv.
Maleriet måler 4 x 4 meter og er malet med farve indeholdende nanoteknologi, der for hver kvadratmeter nedbryder lige så meget NOx som et voksent træ. Maleriet er en 3D- illustration over København med en rute igennem gaderne formet som ”CO2” og installeret med LED lys, der får energi fra solceller monteret øverst på hegnet.Den Franske Ambassade på Kongens Nytorv ligger ved et af byens mest trafikerede lyskryds med en konstant trafik af biler om dagen og mennesker, der skal ud og feste om natten. Kombinationen af et NOx nedbrydende maleri, LED-lys formet som ”CO2” og en hypnotisk videoanimation, der giver puls og bevægelse i decembermørket, vil kunsten helt konkret påvirke byrummet og dets brugere.


Manifestationen er ét ud af en række projekter lavet af CO2 Green Drive i efteråret 2014, hvor der blandt andet også blev sat en Guinness World Record for Flest Elbiler i en Parade over Øresundsbroen.


CO2 Green Drive er et Kunst, Klima og Teknologi projekt der i 2008 blev initieret af Det Danske Kultur Institut. Solcellepanelet er støttet af den danske solcelleproducent Gaia Solar, LED- lyset er sponsoreret af Osram, malingen af Boysen Paints og produktionen af 3D-maleriet af Københavns Kommune - Sharing Copenhagen.

Begivenheden er en oplagt anledning for ambassaden til at gøre opmærksom på vigtigheden af næste års klimatopmøde i Paris. I 2009 var der stort håb om at klimatopmødet i København ville munde ud i afgørende beslutninger. Denne grønne kunstmanifestation vil være med til at skabe nyt håb for, at der i 2015 bliver taget nogle historiske beslutninger i Paris, for at fremme jordens klima.Ved receptionen vil den unge pianist Kristian Marstal opføre to nykomponerede klaverværker:
A Descent into the Maelström og Protocol #1.

Tilmelding per mail og foto-ID nødvendig. 

No comments: